Prăjitură ” Bețivul Izidor”

Ingrediente:

Aluat:

150 g zahar pudra

150 g unt

120 g făină

1/4 pachetel praf de copt

1 lingură cacao

200 g nuci măcinate

3 linguri zahăr pudra

Crema:

100 ml rom

100 ml lapte

3 oua

200 g zahar

200 g unt

Mod de preparare:

Zaharul se amesteca cu untul,gălbenușurile. Mixăm bine si apoi adaugam treptat făina, praful de copt si cacao. Separat batem albusurile spumă cu un praf de sare si adaugam peste gălbenușuri. Turnăm aluatul într-o tavă si dam la cuptor pentru 20 minute la 180° C.

Amestecam nucile cu zaharul si turnam peste ele laptelr e si romul si lăsăm la odinit.

Ouale le amestecam cu zaharul si punem la fiert la bain- marie. Fierbem pana se îngroașă apoi cand se răceste adaugăm untul.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.