D.H.Lawrence- Fecioara și țiganul

David Herbert Richards Lawrence (1885–1930) a fost un romancier, poet, dramaturg, eseist, critic literar și pictor englez. Opera sa, publicată sub numele D.H. Lawrence și puternic influențată de psihanaliza freudiană, exprimă efectul industrializării asupra ființei umane, conflictul dintre instinct și intelect, revolta împotriva supraevaluării spiritualului și reprimării senzualității naturale, ca manifestări puritane. Romanele sale – Fii și îndrăgostiți, Curcubeul, Femei îndrăgostite, Fata pierdută, Amantul doamnei Chatterley –, precum și povestirile – dintre care cele mai cunoscute sunt Ofițerul prusac, Vulpea, Păpușa căpitanului, Femeia care a plecat, Fecioara și țiganul –, pledează pentru întoarcerea la natură. Azi însă vă voi vorbi despre cartea Fecioara și țiganul apărută in anul 1992 la editura Meridiane.

Ni se prezintă o poveste de dragoste romantica a unei fete engleze foarte tanara care este atrasa sexual de un tigan,un seducator viril. Spargerea barajelor rasiale este legata de implinirea dorintei ei.

Este o carte care te tine cu sufletul la gură si nu îți vine sa o mai lasi din mană. Am fost cam sceptică cand am început sa o citesc dar mai apoi mi-a plăcut si o voi mai reciti.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.