Nobila Casă- James Clavell

Nobila Casă (în engleză Noble House) este un roman de James Clavell. A fost publicat în 1981, iar acțiunea se petrece în Hong Kong în 1963.

Cartea are peste 1.000 de pagini, iar povestea conține foarte multe personaje și fire de narațiune. Romanul a fost ecranizat în 1988 în serialul de televiziune Nobila casă, cu Pierce Brosnan în rolul principal, unde povestea a fost adaptată anilor ’80.

În carte, „Nobila Casă” este numele dat companiei fictive Struan’s, în jurul șefului căreia au loc acțiunile din roman.

Incepand cu Nobila Casa, James Clavell creeaza o punte de legatura intre romanele sale prin intermediul personajelor creionate anterior sau al descendentilor acestora. Este a patra carte din Saga Asiatica ce continua povestea familiei Struan. Au trecut peste 100 de ani de cand Dick Struan a infiintat cea mai veche companie comerciala din Hong Kong. Insa acum, Nobila Casa este in pericol. Hong Kong-ul insusi a devenit un teritoriu periculos, unde se confrunta agentii CIA, KGB si cei ai Republicii Populare Chineze, iesind la iveala vechi rivalitati intre tai-pani si o sete de razbunare care se intinde pe parcursul a mai bine de un secol. Primejdiile pandesc la tot pasul, pentru ca mizele sunt uriase, iar rivalii nu tin cont de nimic. Autorul ne introduce intr-o lume plina de tensiune si suspans, intr-o abundenta de aventuri, cu rapiri, crime si catastrofe naturale.

4 gânduri despre “Nobila Casă- James Clavell

      1. Incerci sa explici, te rog, in recenzie care dintre carti au legatura una cu alta si care se pot citi separat? 🙂 Eu nu le am chiar pe toate din serie si nu imi dau seama. 😛 Am vazut ca unele sunt cu Sean ca Festinul Leilor, dar am citit Pasari de prada, care se petrece cu multi ani inainte. Ar fi fain daca le-ar sistematiza cineva un pic. 🙂

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.