Lacul Sfanta Ana – Judetul Harghita – Prezentare

Lacul Sfanta Ana este un lac vulcanic, fiind singurul astfel de lac de pe intreg teritoriul Romaniei.

Este situat pe teritoriul judetului Harghita, in masivul Ciomatu, de pe stanga Oltului, in apropiere de Baile Tusnad.

Lacul este asezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu, din masivul vulcanic Puciosu, locul celei mai recente eruptii vulcanice in Carpati si in Europa de Est, care a avut loc acum cateva zeci de mii de ani.

Lacul Sfanta Ana, este o rezervatie complexa naturala, geologica, floristica si faunistica, fiind legat de Baile Tusnad prin poteci turistice.

Lacul Sfanta Ana are o forma aproape circulara, similar cu o paleta de pictor.

Lacul isi completeaza apele numai din precipitatii, neavand izvoare.

In apa nu exista oxigen, motiv pentru care in aceasta nu traieste nici o vietate.

Varsta lacului Sfanta Ana nu a fost inca determinata cu exactitate, studiile palinologice au ajuns la concluzia ca istoria lacului Sfanta Ana a inceput in urma cu circa 9800 – 8800 ani, cu stadiul de turbarie si lac putin adanc.

Lacul Sf. Ana este alimentat exclusiv din precipitatii, gradul de mineralizare al apei fiind din acest motiv extrem de scazut.

Iarna, lacul este acoperit cu un strat de gheata de pana la 1 m.

Langa lac se afla o capela romano-catolica cu hramul Sfintei Ana.

Turistii veniti la lacul Sfanta Ana nu au nevoie de prognozele meteorologilor pentru a afla cum va fi vremea, ei avand la indemana o metoda empirica, dar exacta, oferita de muntele vulcanic: cele doua fisuri formate in munte care prevestesc vremea.

Localnicii stiu ca „Daca emanatiile din fisuri pisca la nas, atunci e semn de furtuna, iar daca nu, ziua va fi insorita, tocmai potrivita pentru drumetii”.

Obiective turistice la Lacul Sfanta Ana:

  • Tinovul Mohos
  • Lacul Sfanta Ana
  • Capela romano-catolica cu hramul
    Sfintei Ana

Tipuri de cazare din Lacul Sfanta Ana: Hotel, Restaurant, Han, Vila, Motel, Hostel, Bungalow, Camping, Apartament, Cabana, Casa de vacanta, Cabana, Pensiune, Casa din lemn, Casa de oaspeti, Pensiune agroturistica, Casa taraneasca, Cazari de tineret
Harta Lacul Sfanta Ana, Foto de la Lacul Sfanta Ana, Wellness, Imagini despre Lacul Sfanta Ana, monumente la Lacul Sfanta Ana, Turism, Posibilitati de cazare la Lacul Sfanta Ana, Descriere Lacul Sfanta Ana, Vacanta, Prezentarea statiunii Lacul Sfanta Ana, Oferte turistice, Plaja, Revelion la Lacul Sfanta Ana, Schi, Excursii, Unitati de cazare la Lacul Sfanta Ana, Atractii turistice, Voiaj, Atractii in apropierea statiunii Lacul Sfanta Ana, Asezari in apropierea statiunii Lacul Sfanta Ana,
Partii de schi, Partie de schi, Lacul Sfanta Ana Map Puteti selecta dintre LOCURI DE CAZARE din Lacul Sfanta Ana si din ROMANIA – TRANSILVANIA. Aveti posibilitatea de REZERVARE ONLINE, pe teritoriul: BAZINUL CARPATIC, TRANSILVANIA, ROMANIA

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.