Lamaita glazurata

INGREDIENTE

 140 g faina 150 g zahar un praf sare 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu 2 oua 2 linguri iaurt simplu 3 linguri ulei coaja de la 2 lamai 3 linguri zeama lamaie

INGREDIENTE PENTRU GLAZURA

 150 g zahar pudra coaja unei lamai 2-4 linguri zeama de lamaie

MOD DE PREPARARE:

  1. Preincalzeste cuptorul si tapeteaza o tava cu foaie de copt. Pune toate ingredientele pentru blat intr-un castron si amesteca-le cu o lingura sau foloseste mixerul.
  2. Toarna compozitia in tava si da-o la cuptor pentru 25-30 de minute, sau pana devine rumena si trece testul scobitorii.
  3. In timp ce prajitura e la cuptor, pregateste glazura, adaugand zeama de lamaie peste zaharul pudra putin cate putin, in timp ce amesteci continuu. Cand glazura are o consistenta putin mai lichida decat mierea si este complet omogenizata, este gata.
  4. Scoate prajitura, las-o sa se raceasca si glazureaz-o. Da prajitura la rece pentru 20-30 de minute, apoi serveste-o.

2 gânduri despre “Lamaita glazurata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.