Ultima dorință de Andrzej Sapkowski -Recenzie

Despre autorul seriei Witcher n-am auzit până în momentul în care un prieten mi-a spus de ea fiind de altfel seria lui preferata. De jocul video dupa care s-a facut Această serie am mai auzit.

Vă puteți da seama foarte ușor după numele său că este polonez, iar înainte de a fi scriitor a fost economist. Cărțile sale au devenit celebre abia după ce a apărut jocul video și volumele traduse în limba română.

Cele mai importante lucrări de-ale sale stau în universul Witcher, cu toate că a mai publicat și alte cărți, tot acestea au rămas mai populare.

Am ales desigur să citesc volumul în limba română publicat la editura Nemira. Volum care a fost publicat în colecția Nautilus în iulie 2015.

Cartea are 294 de pagini și are dimensiunea de 13 x 20 cm. Coperta este paperback la fel ca majoritatea, dacă nu toate, volumele din colecția Nautilus.

Prima data am crezut ca traducerea este din limba engleza dar citind cartea mi-am dat seama ca e direct din limba poloneză.

Este un roman fantasy și nu prea am ce să-i reproșez. Am avut nevoie de mai bine de 100 de pagini să înțeleg care povestiri sunt din prezent și care sunt din trecut. Asta pentru că între fiecare capitol cu acțiune se află acele capitole cu Vocea Rațiunii. Sunt șapte astfel de capitole iar între ele sunt alte șase capitole care sunt de fapt niște flashback-uri din amintirile lui Geralt.

Ultimul capitol poartă titlul cărții dar veți înțelege de pe la jumătatea poveștii care este de fapt ideea cu ultima dorintă.

Creaturi fantastice apar în fiecare capitol și mi-a fost atât de greu să mi le închipui.

Cu toate că știm despre Geralt și despre alți vânători de monștri că sunt o breaslă selectă, lumea nu îi consideră întotdeauna astfel. De nenumărate ori Geralt s-a chinuit să-și convingă clienții că el nu este un mercenar ci un simplu vânător de monștri.

Universul creat de scriitorul polonez este foarte atractiv și spun asta fără ca măcar să fi jucat jocul video.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.