Vei fi acolo?-Guillaume Musso- recenzie

Guillaume Musso contruieşte într-un mod maiestuos caracteristic o poveste fabuloasă. Vei fi acolo?este o povestea a destinului şi a deciziilor.

Cele două planuri: Elliott la vârsta de 60 ani, un doctor renumit trecut prin viaţă şi Eliot la 30 de ani tânăr la început de drum, atât în carieră cât şi în dragoste, se întrepătrund şi se influenţează.

Elliott din prezent, bătrân şi bolnav, având o singură alinare pe fiica sa Angie, nu poate accepta trecutul marcat de pierderea jumatatii sale Ilena.

O misiune umanitara in Cambodgia ii ofera lui Elliot o sansa rară.

Un batran,al carui nepot ii este salvat de la moarte de Elliot,aflandu-i cea mai mare dorinta a lui,aceea de a revedea o persoana care a murit cu 30 ani in urmă ii ofera un flacon de 10 pastile si il previna sa nu le foloseasca pentru altceva.

Elliot lovește un caine ,il ia acasa si il ingrijeste si ii pune numele de Haimana.

Haimana ii este tovaras lui Elliot pana cand moare.
Punctul central ar putea părea povestea de dragoste dintre Ilena şi Elliot dar atenţia este distrasă mai mult spre încercările de comunicare între reprezentantul trecutului şi cel al prezentului, precum şi relaţia dintre Elliot şi Matt – prietenul său cel mai bun. Limbajul simplu şi accesibil se pretează la felul în care sunt prezentate scenele, iar momentele de umor sunt bine-venite.
Scris într-o manieră cinematografică (lucru ce te face să crezi că de fapt te uiţi la un film în care momentele de suspans sunt bine evidenţiate şi plasate), mai posedă dezavantajul de a se termina în aceeaşi manieră Hollywoodiană. Un cinic ar rezuma romanul răspunzând afirmtiv întrebării din titlu. Un altfel de sfârşit ar fi salvat cartea din ghearele clişeului, însă întorsăturile de situaţie prin care se ajunge acolo sunt captivante şi merită o sansă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.